Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти 
Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України 
у Центральноукраїнському державному педагогічному університеті 
імені Володимира Винниченка
Вітаю Вас Гість
МЕНЮ САЙТУ

НОВИНИ ЦМЯО

КОНТАКТИ
25006, м. Кропивницький, вул. Шевченка 1, ЦДПУ, ауд. 213.

E-mail: D23.053.04KSPU@kspu.kr.ua

СТАТИСТИКА

Головна » 2021 » Серпень » 14 » Участь у ІІ Всеукраїнському Форумі Рад молодих вчених (І етап)
13:13
Участь у ІІ Всеукраїнському Форумі Рад молодих вчених (І етап)
Рада молодих вчених, що функціонує при Міністерстві освіти і науки України, є консультативно-дорадчим органом, створеним з метою сприяння реалізації конституційних прав молодих учених щодо їхньої участі у формуванні та реалізації державної політики у сфері наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності (https://mon.gov.ua/ua/ministerstvo/pro-ministerstvo/doradchi-organi/rada-molodih-uchenih). Вона об’єднує наукові ініціативи молоді всієї України.
Зокрема, вона стала ініціатором проведення ІІ Всеукраїнського Форуму Рад молодих вчених (Форуму). Метою Форуму є створення платформи для розвитку зв’язків між молодими вченими, стимулювання їхньої професійної діяльності, підтримки наукових розробок і досліджень, налагодження діалогу між радами молодих вчених, органами влади та громадськості різних регіонів України, забезпечення функціонування динамічного наукового середовища в Україні. Форум об’єднав молодих науковців із усіх куточків України, які мали змогу долучитися до заходу як онлайн, так і офлайн.
І етап Форуму відбувся 3-5 серпня 2021 року в Івано-Франківську на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.
Учасників Форуму привітали ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда, голова Ради молодих учених при Міністерстві освіти та науки України Олеся Ващук, представники МОН України Юлія Безвершенко, Олександр Пижов, Ірина Шумік. Вони наголосили на основних принципах розвитку науки, потребі розвитку потужних наукових шкіл, які б об’єднували як молодих, так і досвідчених учених, що сприяло б розвитку динамічного наукового середовища в Україні.
Перша частина Форуму передбачала презентацію Модельної регіональної (територіальної) програми науково-технічного розвитку, обговорення основних її аспектів та ухвалення проєкту. Основною метою програми є підтримка науково-технічної діяльності вчених на регіональному рівні, сприяння розвитку наукового потенціалу регіону шляхом проведення наукових та ділових заходів, активізація обміну досвідом між провідними вченими, а також популяризація наукової та науково-технічної діяльності молодих учених регіону (території). Обговорення програми триває до 4 вересня 2021 р. включно, пропозиції прохання надавати за адресою: inovrada@gmail.com. Тож всі бажаючі ще мають змогу внести в неї уточнення.
Друга частина Форуму передбачала презентацію представниками регіонів здобутків діяльності молодих вчених. Кіровоградську область на Форумі представляла доцентка кафедри природничих наук та методик їхнього навчання Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, докторка педагогічних наук Олена Трифонова з доповіддю на тему «Наукова і громадська діяльність РМВ: досвід молодих вчених ЗВО Кіровоградщини».
Під час завершення Форуму керівник офісу з проведення регіональних зустрічей Андрій Хорольський анонсував проведення 29 вересня 2021 року ІІ етапу Всеукраїнського Форуму Рад молодих вчених, де планується затвердження Модельної регіональної (територіальної) програми науково-технічного розвитку. Проведення ІІ етапу передбачено в Києві.
Завдячуючи гостинності керівництва Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника учасники Форуму мали змогу відчути весь колорит і красу карпатського краю та побувати у:
– Музеї «Тіні забутих предків» та відчути колорит гуцульського побуту,
– Міжнародному центрі зустрічей студентської молоді України і Польщі у с.Микуличин та долучитися до міжнародної інтеграції;
– Міжнародному науковому центрі «Обсерваторія» (відомий під сучасною популярною назвою «Білий Слон») Прикарпатського і Варшавського університетів, що на горі Піп Іван (2028 м) та відчути всю велич і красу Карпат. Учасники Форуму підкорили гору Піп Іван і отримали за це від ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенди пам’ятний значок – «Біле слоненя». Вражень вистачить ще на довго.
Учасники Форуму отримали позитивні емоції, неоціненний досвід розвитку наукового середовища в Україні та нових друзів.















Переглядів: 140 | Додав: maksymkhomutenko
Всього коментарів: 0
avatar
ПОШУК

НОВИНИ ЦДПУ

ВХІД НА САЙТ

КАЛЕНДАР
«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

АРХІВ ЗАПИСІВ


     Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти © 2024.      Розробка сайту - Віктор Слюсаренко.