Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти 
Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України 
у Центральноукраїнському державному педагогічному університеті 
імені Володимира Винниченка
Вітаю Вас Гість
МЕНЮ САЙТУ

НОВИНИ ЦМЯО

КОНТАКТИ
25006, м. Кропивницький, вул. Шевченка 1, ЦДПУ, ауд. 213.

E-mail: D23.053.04KSPU@kspu.kr.ua

СТАТИСТИКА

Головна » 2021 » Квітень » 7 » Міжвузівська мобільність здобувачів освіти: сучасний формат
22:54
Міжвузівська мобільність здобувачів освіти: сучасний формат
Здобувачам освіти Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка з метою забезпечення їхньої міжвузівської мобільності було запропоновано серію відкритих лекцій від провідних науковців, методистів України. Члени Лабораторії дидактики фізики, технологій та професійної освіти стали активними учасниками та організаторами цих заходів.
Лекція на тему: «Теоретичні та практичні чинники становлення і розвитку системи підготовки учителів природничих наук в умовах реалізації Концепції Нової Української Школи» в онлайн режимі відбулася 23 березня 2021 року. Лектор: Михайло Тадейович Мартинюк – доктор педагогічних наук, професор, дійсний член (академік ) НАПН України, завідувач, професор кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Лектор акцентував увагу на природничій освіті як одному з напрямків реалізації Концепції Нової української школи; підготовці учителів природничих наук як відображення тенденцій інтеграції, диференціації і соціалізації природничо-наукового знання та відповідь на виклики освітянської практики; освітній програмі підготовки фахівця як формі представлення освітньої / навчальної діяльності здобувача освіти; освітній програмі підготовки і навчальному плані підготовки фахівця зі спеціальності «014.15 Середня освіта. Природничі науки»; наступності та перспективності у побудові методичних систем фахової підготовки майбутніх вчителів природничих наук; змістових і процесуальних узагальненнях як засобі інтеграції змісту та організації освітньої / навчальної діяльності здобувача освіти; сучасних фізичних знаннях як основі інтеграції змісту шкільної природничої освіти. 
Лекція на тему: «Навчання предметів природничої освітньоі галузі на засадах компетентнісного підходу» в онлайн режимі відбулася 07 квітня 2021 року. Лектор: Ольга Григорівна Ярошенко – доктор педагогічних наук, професор, академік НАПН України. Ольга Григорівна наголосила на потребі виділення у змістовому компоненті навчальної дисципліни «мінімуму знань», «ядра знань», що забезпечить можливість подальшого навчання; значну увагу приділила груповій навчальній діяльності, особливостям її організації та проведення в умовах сучасної школи; наголосила на потребі визначення дієвого складу групи, з можливістю його ранжування за рівнями навченості чи здатностями до навчання.
Ці лекції були цікавими, змістовними та містили актуальні практичні поради, які сприятимуть покращенню освітнього процесу, зокрема, його методичного компоненту. За підсумками проведених заходів студенти дякували доповідачам за досвід, яким вони поділилась з викладачами та студентством.








Переглядів: 144 | Додав: maksymkhomutenko
Всього коментарів: 0
avatar
ПОШУК

НОВИНИ ЦДПУ

ВХІД НА САЙТ

КАЛЕНДАР
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

АРХІВ ЗАПИСІВ


     Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти © 2024.      Розробка сайту - Віктор Слюсаренко.