Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти 
Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України 
у Центральноукраїнському державному педагогічному університеті 
імені Володимира Винниченка
Вітаю Вас Гість
МЕНЮ САЙТУ

НОВИНИ ЦМЯО

КОНТАКТИ
25006, м. Кропивницький, вул. Шевченка 1, ЦДПУ, ауд. 213.

E-mail: D23.053.04KSPU@kspu.kr.ua

СТАТИСТИКА

Головна » 2021 » Квітень » 7 » Transformation of Faculties of Education and Pedagogical Universities for XXI century (Чехія)
22:31
Transformation of Faculties of Education and Pedagogical Universities for XXI century (Чехія)
Члени Лабораторії дидактики фізики, технологій та професійної освіти (д.пед.н. М.І.Садовий, д.пед.н. О.М.Трифонова, д.пед.н. Н.В.Подопригора, Н.М.Крамаренко) навесні 2021 року чергове долучилися до проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у 21 столітті / Transformation of Faculties of Education and Pedagogical Universities for XXI century» (Університет імені Масарика, Чехія). 
Цього разу онлайн курс спрямований на теми інклюзії та інтернаціоналізації у середовищі вищої школи. Як тема інклюзії, так і тема інтернаціоналізації належать протягом тривалого часу до пріоритетів Університету імені Масарика, де їм приділяють значну увагу і намагаються втілювати нові тренди у щоденній практиці. Своїм досвідом і результатами дослідження поділяться не лише співробітники педагогічного факультету, а співробітники Центру закордонної співпраці та Центру для допомоги студентам з особливими потребами Університету імені Масарика. Курс включатиме також дискусію, практичний досвід і підтримку співпраці.
Мета стажування: професійний розвиток та вдосконалення раніше набутих та набуття нових компетентностей щодо реалізації ідей інклюзії та інтернаціоналізації у середовищі вищої школи.
Програма першого тижня присвячена насамперед інклюзії:
Блок І (06.04.2021):
– історія центру «Терезіас» (Teiresias Centre); ранні початки та розвиток служб в Університеті імені Масарика; основи інклюзивної освіти та освіта для всіх; універсальний дизайн в освіті; підтримка студентів з особливими освітніми потребами в ЄС і Чеській Республіці (доповідач Петр Пеняз):
– спеціальні IT та компенсаційні технології; діяльності та системи, розроблені нами; веб компенсаційність; івент менеджмент (доповідачі Сватослав Ондра, Радек Павлічек).
Блок І (08.04.2021):
– загальний вступ про служби, що надаються студентам із особливими потребами в Університеті імені Масарика; навчальна частина; потік робіт і управління службами (доповідачі Томаш Варга, Лукаш Масілко);
– бюджет 101: фінанси; сталість; гранти; проєкти (доповідач Борис Янча).






Переглядів: 131 | Додав: maksymkhomutenko
Всього коментарів: 0
avatar
ПОШУК

НОВИНИ ЦДПУ

ВХІД НА САЙТ

КАЛЕНДАР
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

АРХІВ ЗАПИСІВ


     Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти © 2024.      Розробка сайту - Віктор Слюсаренко.