Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти 
Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України 
у Центральноукраїнському державному педагогічному університеті 
імені Володимира Винниченка
Вітаю Вас Гість
МЕНЮ САЙТУ

НОВИНИ ЦМЯО

КОНТАКТИ
25006, м. Кропивницький, вул. Шевченка 1, ЦДПУ, ауд. 213.

E-mail: D23.053.04KSPU@kspu.kr.ua

СТАТИСТИКА

Головна » 2021 » Квітень » 1 » Он-лайн тренінг «Формування дослідницької компетентності учнів на основі віртуального фізичного експерименту»
22:22
Он-лайн тренінг «Формування дослідницької компетентності учнів на основі віртуального фізичного експерименту»
З метою реалізації положень Концепції розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти у рамках IV Всеукраїнського фестивалю «STEM-весна – 2021» 25 березня 2020 р у Тернопільському ОКІППО на основі платформи онлайн-сервісу Google Meet відбувся он-лайн тренінг  «Формування дослідницької компетентності учнів на основі віртуального фізичного експерименту». 
Мета заходу полягала у розкритті універсальності навчального фізичного експерименту та його можливості для формування дослідницької та предметної компетентностей учнів, розвитку навичок винахідництва; формування готовності та удосконалення методичної підготовки вчителів щодо застосування засобів реалізації віртуального фізичного експерименту, STEM-освіти на уроках фізики та астрономії.
У ході заходу методист Тернопільського ОКІППО, член Лабораторії дидактики фізики, технологій та професійної освіти В.Я.Гайда зупинився на питаннях місця і ролі віртуального експерименту у шкільному курсі фізики. Презентував відеосупровід реалізації навчального лабораторного експерименту, який розташований на авторському блозі «Учителю фізики» (https://ternofizik.blogspot.com). Особливу увагу звернув питанням використання додатків смартфонів у фізичному експерименті, основні аспекти якого описані у методичному посібнику «Формування самоосвітньої та ІКТ компетентностей учнів під час реалізації практичної складової курсу фізики у 9 класі із використанням мобільних телефонів» (автори: М.І.Садовий, В.Я.Гайда, В.Д.Касянчук).
О.Р.Олексюк, доцент ТОКІППО, кандидат педагогічних наук у своїй доповіді зупинилася на особливостях використання екосистеми платформи GO-LAB для організації дослідницько орієнтованого навчання онлайн.
Учитель фізики Синьківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Заліщицького району Тернопільської області Н.І.Боднар поділився досвідом реалізації віртуального фізичного експерименту у середовищі «Algodoo».



Переглядів: 137 | Додав: maksymkhomutenko
Всього коментарів: 0
avatar
ПОШУК

НОВИНИ ЦДПУ

ВХІД НА САЙТ

КАЛЕНДАР
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

АРХІВ ЗАПИСІВ


     Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти © 2024.      Розробка сайту - Віктор Слюсаренко.