Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти 
Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України 
у Центральноукраїнському державному педагогічному університеті 
імені Володимира Винниченка
Вітаю Вас Гість
МЕНЮ САЙТУ

НОВИНИ ЦМЯО

КОНТАКТИ
25006, м. Кропивницький, вул. Шевченка 1, ЦДПУ, ауд. 213.

E-mail: D23.053.04KSPU@kspu.kr.ua

СТАТИСТИКА

Головна » 2021 » Березень » 11 » Зустріч рад молодих вчених Кіровоградщини та Рада молодих учених при МОН України
20:02
Зустріч рад молодих вчених Кіровоградщини та Рада молодих учених при МОН України
Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України — консультативно-дорадчий орган, створений з метою сприяння реалізації конституційних прав молодих учених щодо їх участі у формуванні та реалізації державної політики у сфері наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності. РМУ при МОН є правонаступником Ради молодих учених при Державному агентстві з питань науки, інновацій та інформатизації України (Держінформнауки України).
Більш детально з діяльністю Ради молодих вчених при МОНУ можна ознайомитися за посиланням: https://mon.gov.ua/ua/ministerstvo/pro-ministerstvo/doradchi-organi/rada-molodih-uchenih  Здійснювати комунікацію з РМВ при МОНУ можна за допомогою електронної пошти: inovrada@gmail.com 
РМВ при МОНУ проводить серію регіональних зустрічей з молодими вченими України. 10 березня 2021 року на базі Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбулася регіональна зустріч рад молодих вчених Кіровоградщини.
Порядок денного представлений такими питаннями:
1. Презентація діяльності РМУ при МОН України;
2. Презентація діяльності рад молодих вчених Кіровоградської області;
3. Обговорення можливостей і викликів у діяльності рад молодих вчених та молодих вчених зокрема.
Всіх учасників зустрічі привітав проректор з наукової роботи Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, професор Сергій Павлович Михида. Наступною з вітальним словом до учасників зустрічі звернулася Олеся Петрівна Ващук – доктор юридичних наук, доцент, професор кафедри криміналістики Національного університету «Одеська юридична академія», Голова Ради молодих учених при МОН України. Олеся Петрівна також ознайомила присутніх з презентацією на тему «Рада молодих учених при МОН України – консультативно-дорадчий орган Міністерства освіти і науки України», де були висвітлені основні функції РМВ, окреслені пріоритети діяльності та проєкти.
Наступним етап зустрічі стали презентації результатів діяльності РМВ регіону. Роботу РМВ Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка презентувала голова ради – Олена Михайлівна Трифонова. У презентації відображено основні здобутки ради за останні 4 роки, окреслено перспективи діяльності на майбутнє. Присутній на заході заступник голови РМВ ЦДПУ Роман Вікторович Базака наголосив на особливостях здійснення презентації результатів наукової роботи у вигляді монографії та можливостях просування наукової та освітньої інформації в соціальних мережах.
Діяльність РМВ Центральноукраїнського національного технічного університету презентували голова РМВ, к.техн.н. Микола Вікторович Пашинський та керівник наукового товариства здобувачів вищої освіти, член РМВ, к.екон.н. Ілона Олександрівна Царенко. Основний акцент доповіді був зроблений на можливостях молодих вчених долучатися до виконання науково-дослідних тем.
Діяльність РМВ Кіровоградського інституту розвитку людини представили члени РМВ О.В.Кравченко та О.О.Суханова, які звернули увагу на сприяння та підтримку їхнім закладом освіти видавничої діяльності молодих вчених.
Також на заході були присутні члени рад молодих вчених Льотної академії НАУ (к.техн.н. Надія Іванівна Кушнєрова), ПВНЗ «Кропивницький інститут державного та муніципального управління» (Г.Ю.Шапова та П.Д.Степанов), ЦДПУ ім. В.Винниченка (к.пед.н. Д.В.Соменко) та представники Кіровоградської обласної адміністрації.
В обговоренні можливостей реалізації молодого вченого в Україні взяв участь Член (експерт за галузями науки) об’єднаної Конкурсної комісії з присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим та іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук, доктор педагогічних наук, професор Микола Ілліч Садовий. Він наголосив на основних викликах сучасного суспільства, з якими стикаються молоді вчені на етапах свого становлення.
Активними учасниками зустрічі стали представники від спільности здобувачів освіти Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка: Мітяй Владислав (спеціальність: 014 Середня освіта (Трудове навчання та технології); Апанасєвич Богдан, Залевський Андрій, Головченко Вікторія (спеціальність: 015 Професійна освіта (Комп’ютерні технології); Худякова Вікторія (спеціальність: 014 Середня освіта (Природничі науки), які висловили своє бачення подальшого свого становлення у науковому середовищі.
Завершилася зустріч обміном досвіду серед молодих вчених та обговоренням можливостей та викликів у діяльності рад молодих вчених та молодих вчених зокрема. Захід пройшов у доброзичливій атмосфері, що дало можливість окреслити перспективи подальшої співпраці як на рівні регіону, так і на Всеукраїнському рівні. Молоді вчені визначили план діяльності на найближчий період.







Переглядів: 178 | Додав: maksymkhomutenko
Всього коментарів: 0
avatar
ПОШУК

НОВИНИ ЦДПУ

ВХІД НА САЙТ

КАЛЕНДАР
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

АРХІВ ЗАПИСІВ


     Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти © 2024.      Розробка сайту - Віктор Слюсаренко.