Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти 
Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України 
у Центральноукраїнському державному педагогічному університеті 
імені Володимира Винниченка
Вітаю Вас Гість
МЕНЮ САЙТУ

НОВИНИ ЦМЯО

КОНТАКТИ
25006, м. Кропивницький, вул. Шевченка 1, ЦДПУ, ауд. 213.

E-mail: D23.053.04KSPU@kspu.kr.ua

СТАТИСТИКА

Головна » 2021 » Лютий » 7 » Астроквест у першій сільській астрономічній обсерваторії у НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ»
12:00
Астроквест у першій сільській астрономічній обсерваторії у НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ»
29 січня 2021 р. з метою популяризація природничо-наукових знань, формування в учнів інтересу та наукового підходу до вивчення астрономії і пов'язаних із нею наук; виявлення та розвиток в учнів творчих здібностей до науково-дослідницької діяльності, активізація всіх форм позакласної та позашкільної роботи з учнями відбувся астроквест  «Різдвяні зорі – 2021».
Захід, організований методистом ТОКІППО, членом Лабораторії дидактики фізики, технологій та професійної освіти В.Я.Гайдою спільно з вчителем фізики та астрономії. НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» Шемелею М.А., вже втретє відбувався в опорному кабінеті фізики НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ».
Учасниками заходу були вчителі фізики та астрономії закладів загальної середньої освіти Тернопільської області, учні члени гуртка астрономії НВК «Лозівської ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ», любителі астронолії клубів «Терастро» та «Небозвзвід», науковці Тернопільського НТУ ім. І.Пулюя та Прикарпатського національного університету.
В ході заходу методист ТОКІППО Гайда В.Я. акцентував увагу слухачів на особливостях формування самоосвітньої компетентності учнів на основі діяльнісного підходу при вивченні астрономії. З особливостями роботи астрономічного гуртка  в НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» поділився Шемеля М.А., вчитель астрономії НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ». Про сучасний стан освоєння космосу та подальші перспективи доповіли науковці кафедри фізики ТНТУ ім. І. Пулюя. Учасники заходу могли милуватися цікавими фотографіями та таємницями фотографування далеких астрономічних об’єктів у земних умовах. Почути багато цікавого про дивовижний світ зірок. 
Цікавим моментом заходу стала презентація фоторобіт слухачів астрогуртків і Тернопільської малої академії наук України, учнів старших класів Лозівської школи, які ділилися досвідом опрацювання фотографії Місяця в програмах PIPP, RegiStax6 діпскаю М27, "Гантель”, опрацьованої у програмі MaxImDL5 та фотографії Сонця з плямами обробленої в програмах PIPP, RegiStax6.
Завершився захід цікавим астроквестом для учасників гуртка НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» та всіх бажаючих, що доєдналися до заходу засобами інтернет.




Переглядів: 144 | Додав: maksymkhomutenko
Всього коментарів: 0
avatar
ПОШУК

НОВИНИ ЦДПУ

ВХІД НА САЙТ

КАЛЕНДАР
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

АРХІВ ЗАПИСІВ


     Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти © 2024.      Розробка сайту - Віктор Слюсаренко.