Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти 
Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України 
у Центральноукраїнському державному педагогічному університеті 
імені Володимира Винниченка
Вітаю Вас Гість
МЕНЮ САЙТУ

НОВИНИ ЦМЯО

КОНТАКТИ
25006, м. Кропивницький, вул. Шевченка 1, ЦДПУ, ауд. 213.

E-mail: D23.053.04KSPU@kspu.kr.ua

СТАТИСТИКА

Головна » 2020 » Березень » 15 » Новинки роботів виготовлені студентами спеціальності Професійна освіта (Комп’ютерні технології)
09:31
Новинки роботів виготовлені студентами спеціальності Професійна освіта (Комп’ютерні технології)
Представники Лабораторії дидактики фізики, технологій та професійної освіти та викладачі фізико-математичного Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка (д.пед.н. М.І.Садовий, к.пед.н. Д.В.Соменко, к.пед.н. О.М.Трифонова) 04 березня 2020 р. були запрошені на тиждень фізики та математики у Філії «Богданівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів опорного навчального закладу «Богданівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені І.Г.Ткаченка Знам’янської районної ради Кіровоградської області». Захід об’єднав переважну більшість учнів школи та педагогічний колектив.
Представники фізико-математичного факультету презентували окремі результати дворічної діяльності студентів спеціальності Професійна освіта (Комп’ютерні технології), деякі з них були презентовані вперше.
Увазі учнів і вчителів були представлені:
- програмована роборука, що виконувала роль рекламного агента. Учні мали змогу ознайомитися з налаштуванням робо-руки та принципом її роботи, спробувати скоректувати певні позиції та окреслити перспективи її використання у повсякденному житті;
- механізована колісна платформа на базі мікроконтролера Arduino, з керуванням через Bluetooth, викликала захоплення в учнів. Після того, як вони розібралися з принципом керування нею, вони охоче під’єднувалися до неї через Bluetooth зі своїх смарфонів та управляли нею;
- вперше був презентований робот-чистильщик;
- базова механотрона модель з комплекту Lego Mindstorms EV3 – Lego-слон поважно обійшов всіх учасників та привітався з ними своїм хоботом;
- особливе пожвавлення серед учнів викликали запропоновані завдання «розмінувати бомбу» та «здолати перешкоди з сигналізацією».
Далі, після цікавої і жвавої презентації робототизованих систем, перед педагогічним колективом школи виступив М.І.Садовий доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Спільно з учителями були обговорені перспективи розвитку освіти в Україні в умовах цифровізації. При цьому вчителями були висловлені пропозиції щодо удосконалення підготовки студентами спеціальності Професійна освіта (Комп’ютерні технології) та перспективи їхнього працевлаштування.
Всі учасник заходу отримали гарні враження та приємні емоції.











Переглядів: 314 | Додав: maksymkhomutenko
Всього коментарів: 0
avatar
ПОШУК

НОВИНИ ЦДПУ

ВХІД НА САЙТ

КАЛЕНДАР
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

АРХІВ ЗАПИСІВ


     Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти © 2024.      Розробка сайту - Віктор Слюсаренко.