Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти 
Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України 
у Центральноукраїнському державному педагогічному університеті 
імені Володимира Винниченка
Вітаю Вас Гість
МЕНЮ САЙТУ

НОВИНИ ЦМЯО

КОНТАКТИ
25006, м. Кропивницький, вул. Шевченка 1, ЦДПУ, ауд. 213.

E-mail: D23.053.04KSPU@kspu.kr.ua

СТАТИСТИКА

Головна » 2020 » Лютий » 11 » Відбірковий турнір з робототехніки First Lego League
20:16
Відбірковий турнір з робототехніки First Lego League
Відбірковий турнір з робототехніки «First Lego League» на Кіровоградщині приймала 08 лютого 2020 року Льотна академія Національного авіаційного університету. Творчу і позитивну атмосферу забезпечували організатори та волонтери турніру. Координатором відбіркового турніру FLL у м.Кропивницький є к.пед.н. О.В.Задорожна. Метою програми First Lego League є надихнути дітей вивчати STEM-напрями в освіті: науку, технології, математику, інженерію та програмування за допомогою конструктора LEGO Education. 
Члени Лабораторії дидактики фізики, технологій та професійної освіти (д.пед.н., проф. М.І.Садовий, к.пед.н., доц. О.М.Трифонова, к.пед.н. М.В.Хомутенко) спільно з іншими співробітниками (к.пед.н. Д.В.Соменко, І.П.Донець, Н.В.Донець ) і студентами Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка прийняли активну участь в якості запрошених гостей на турнір «First Lego League». 
Студенти спеціальності: 015 Професійна освіта (Комп’ютерні технології) ЦДПУ, які є учасниками наукового гуртка «Основи автоматизованих систем і робототехніки», Апанасєвич Богдан і Залевський Андрій та спеціальності: 014 Середня освіта (Трудове навчання та технології) Бабенко Дана демонстрували і пояснювали малечі та дорослим принцип функціонування сконструйованих на гуртку роботів. Цікавість до турніру проявили і студенти інших спеціальностей. Студентка спеціальності 014.15 Середня освіта (Природничі науки) Канчук Уляна прийняла активну участь у роботі фестивалю у ролі волонтера. Згідно умов турніру вона була закріплена за локацією «Основні цінності – 2».
Відвідувачів «острівця» Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка зустрічала Програмована роборука, що виконувала роль рекламного агента, самостійно розповсюджуючи рекламні буклети. В налаштуванні робо-руки, що час від часу вимагала коректування позицій, приймали участь і учасники змагань. Це дало їм змогу ближче познайомитися з принципом роботи установки та отримати практичні навички роботи з подібними механізмами.
В цей час учасників і гостей дійства розважала механізована колесна платформа на базі мікроконтролера Arduino, з керуванням через Bluetooth, гордо і з честю тримаючи на собі прапорець з емблемою ЦДПУ, по черзі «знайомлячись» з усіма учасниками змагань.
Не оминула увагу і базова механотрона модель з комплекту Lego Mindstorms EV3 – Lego-слон, що доречно гармонувала в контексті теми змагань.
Також були запропоновані два квести «Бомба» та «Місія нездійсненна».
Комплект діючої моделі бомби з часовим механізмом і логічних схем для її розмінування, вже не перший раз представлений на подібних заходах нашого міста, продовжує привертати увагу відвідувачів і навіть деколи правоохоронців своєю реалістичністю.
Неменшу цікавість викликала лазерна сигналізація (квест). Відвідувачі та учасники мимоволі перекриваючи промені сигналізації здригалися від неочікуваного спрацювання дзвоника. Сигналізація виявилася досить складним квестом для проходження. Спростивши і удосконаливши установку зі студентами групи спеціальності «Комп’ютерні технології» ми обов’язково приймемо участь в заходах спрямованих на розвиток такого актуального і цікавого напряму, як діджиталізація та роботизація соціальних, побутових та виробничих процесів.
Дуже приємно серед керівників команд учнів було бачити колишніх випускників фізико-математичного факультету ЦДПУ. Серед учасників турніру і команда «RoboUniverse», керівником якої є член Лабораторії дидактики фізики, технологій та професійної освіти к.пед.н. М.В.Хомутенко.
Всі учасники турніру отримали гарні враження, позитивні емоції та нових друзів.








\







Переглядів: 623 | Додав: maksymkhomutenko
Всього коментарів: 0
avatar
ПОШУК

НОВИНИ ЦДПУ

ВХІД НА САЙТ

КАЛЕНДАР
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

АРХІВ ЗАПИСІВ


     Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти © 2024.      Розробка сайту - Віктор Слюсаренко.