Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти 
Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України 
у Центральноукраїнському державному педагогічному університеті 
імені Володимира Винниченка
Вітаю Вас Гість
МЕНЮ САЙТУ

НОВИНИ ЦМЯО

КОНТАКТИ
25006, м. Кропивницький, вул. Шевченка 1, ЦДПУ, ауд. 213.

E-mail: D23.053.04KSPU@kspu.kr.ua

СТАТИСТИКА

Головна » 2019 » Липень » 8 » Рух «Аматорська астрономія»
22:25
Рух «Аматорська астрономія»
3 липня 2019 року астролюбителі Тернопільщини та методист відділу навчальних предметів та професійного зростання педагогів ТОКІППО, член Лабораторії дидактики фізики, технологій та професійної освіти Василь Гайда, за сприяння і підтримки руху аматорської астрономії, прихопили з собою телескопи і поїхали в освітній табір для дітей Space Camp, що розташований поблизу села Ступки Тернопільського району Тернопільської області. Чудова локація для активного відпочинку та вивчення українського неба під час канікул, оточена мальовничими природними краєвидами. Тут ошатно, кришталеве повітря, яким дихається на повні груди, та лунає дзвінкий дитячий сміх. Оаза безтурботності серед житейського моря.
Поки не стемніло, дітлахи зацікавлено розглядають телескопи та вивчають його будову, зазирають у шукачі, запитують, коли вже можна буде подивитися на планети. Ще у сутінках бачимо, як починає виблискувати Юпітер, і розпочинаємо тротуарку. Сатурн люб'язно демонструє свої кільця.
Астролюбителі показують цих красенів і розповідають про їхні особливості. Богдан Васильович Плисюк, вчитель Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ст № 27 – неперевершений метр зоряного неба – розповідає про зорі та сузір’я цікаві факти, історичні довідки та легенди, що стосуються небесних об’єктів, вказуючи на них лазерною указкою.
На завершення заходу Василь Гайда провів астроквест, який передбачав псевдоспостереження небесних об’єктів на екрані, знання астропостатей та інтуіцію. Учасники заходу отримали насолоду від заходу та солодких подарунків.
«Дякуємо! Ви здійснили нашу мрію!» – чуємо на завершення від дітей.
Саме в цьому і полягає місія просвітницької діяльності клубу ЛА «ТерАстро» і АТ «Небозвід». Якщо діти щасливі, ми і поготів.




Переглядів: 238 | Додав: maksymkhomutenko
Всього коментарів: 0
avatar
ПОШУК

НОВИНИ ЦДПУ

ВХІД НА САЙТ

КАЛЕНДАР
«  Липень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

АРХІВ ЗАПИСІВ


     Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти © 2024.      Розробка сайту - Віктор Слюсаренко.