Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти 
Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України 
у Центральноукраїнському державному педагогічному університеті 
імені Володимира Винниченка
Вітаю Вас Гість
МЕНЮ САЙТУ

НОВИНИ ЦМЯО

КОНТАКТИ
25006, м. Кропивницький, вул. Шевченка 1, ЦДПУ, ауд. 213.

E-mail: D23.053.04KSPU@kspu.kr.ua

СТАТИСТИКА

Головна » 2019 » Квітень » 25 » VІІI Міжнародна науково-практична онлайн-інтернет конференція, присвячена 100-річчю І. Г. Ткаченка
16:35
VІІI Міжнародна науково-практична онлайн-інтернет конференція, присвячена 100-річчю І. Г. Ткаченка
Члени Лабораторії дидактики фізики, технологій та професійної освіти (д.пед.н. проф. М.І.Садовий, к.пед.н., доц. О.М.Трифонова, к.пед.н. А.А.Дробін, к.пед.н. Л.П.Суховірська) долучилися до організації та проведення VІІI Міжнародної науково-практичної онлайн-інтернет конференції «ПРОБЛЕМИ ТА ІННОВАЦІЇ У ПРИРОДНИЧО-МАТЕМАТИЧНІЙ, ТЕХНОЛОГІЧНІЙ І ПРОФЕСІЙНІЙ ОСВІТІ», присвяченої 100-річчю І. Г. Ткаченка. Конференція відбувалася на базі фізико-математичного факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. 
Онлайн обговорення матеріалів тривало з 05 квітня 2019 р. до 23 квітня 2019 р. Всі охочі мали змогу прийняти участь в онлайн обговоренні наукових доробків своїх колег. Робота конференції відбувалася за наступними секціями:
1. Проблеми трудового та морального виховання у науково-педагогічній системі І.Г. Ткаченка та сучасність.
2. Історія, зарубіжний та вітчизняний досвід, перспективи розвитку природничо-математичної, технологічної та професійної освіти.
3. Інновації в освіті: методологічні, теоретичні, практичні та методичні аспекти.
4. Застосування інформаційно-комунікаційних і комп’ютерних технологій та засобів навчання у природничо-математичній, технологічній та професійній освіті.
5. Теоретико-методологічні та психолого-педагогічні аспекти формування професійної компетентності студентів та учнів в процесі навчання.
6. Актуальні проблеми освіти та технологій у середній та вищій школі. 
Пленарне засідання VІІІ Міжнародної науково-практичної онлайн-інтернет конференції «Проблеми та інновації в природничо-математичній, технологічній і професійній освіті» відбулося 23 квітня 2019 року.
З вітальним словом до учасників конференції звернулися д.філол.н., професор, проректор з наукової роботи С.П.Михида, д.іст.н., професор, декан фізико-математичного факультету Р.Я.Ріжняк.
Присутні в залі та приєднані за допомогою хмарних ресурсів учасники пленарного засідання з зацікавленістю прослухали відеозвернення доньки І.Г.Ткаченка.
Цікавими і змістовими були доповіді:
– д.пед.н., проф., завідувача кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Миколи Ілліча Садового:
«Система трудового виховання у діяльності Івана Гуровича Ткаченка»;
– к.пед.н., зам. руководителя Центра менеджмента НИР, доцента кафедры прикладной информатики физико-математического факультета Арзамасского филиала ННГУ Сергея Васильевича Напалкова:
«О конструировании web-квестов образовательного назначения»;
– д.пед.н., проф., завідувача кафедри біології та методики її викладання Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Надії Андріївни Калініченко:
«І.Г.Ткаченко про організацію дослідницької діяльності учнів»;
– д.пед.н., проф., члена-кореспондента НАПН України, ректора Національного університету біоресурсів та природокористування, випускника Богданівської школи імені І.Г.Ткаченка Станіслава Миколайовича Ніколаєнка:
«Проблеми та перспективи вищої освіти в Україні»;
– учителя-методиста, методиста відділу освіти, молоді та спорту Знам'янської районної державної адміністрації Кіровоградської області Людмили Григорівни Бойчук:
«Богданівська школа імені Івана Гуровича Ткаченка – традиції продовжуються»
– учителя фізики та інформатики середньої школи І-ІІІ ступенів № 25 м. Києва Євгенії Юріївни Коростельової:
«Міжпредметні зв’язки в проектній діяльності учнів основної школи як основа компетентнісного навчання фізики»
– к.пед.н., старшого наукового співробітника Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України Наталії Володимирівни Сороко:
«Проектування STEAM-орієнтованого цифрового середовища школи (зарубіжний досвід)»
– заслуженого учителя України Івана Леонтійовича Мудрого:
«Традиції І.Г.Ткаченка у міжшкільних навально-виробничих комбінатах»









Переглядів: 443 | Додав: maksymkhomutenko
Всього коментарів: 0
avatar
ПОШУК

НОВИНИ ЦДПУ

ВХІД НА САЙТ

КАЛЕНДАР
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

АРХІВ ЗАПИСІВ


     Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти © 2024.      Розробка сайту - Віктор Слюсаренко.