Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти 
Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України 
у Центральноукраїнському державному педагогічному університеті 
імені Володимира Винниченка
Вітаю Вас Гість
МЕНЮ САЙТУ

НОВИНИ ЦМЯО

КОНТАКТИ
25006, м. Кропивницький, вул. Шевченка 1, ЦДПУ, ауд. 213.

E-mail: D23.053.04KSPU@kspu.kr.ua

СТАТИСТИКА

Головна » 2015 » Березень » 23 » Комп’ютерна програма «Карта ізотопів» отримала Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір
21:31
Комп’ютерна програма «Карта ізотопів» отримала Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір
Члени лабораторії дидактики фізики систематично проводять дослідження проблеми застосування комп’ютерного моделювання при вивченні фізики як у загальноосвітніх, так і у вищих навчальних закладах. В результаті цієї науково-дослідної та навчальної роботи керівник лабораторії дидактики фізики Садовий Микола Ілліч (доктор педагогічних наук, професор, проректор з наукової роботи, завідувач кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності, професор кафедри фізики та методики її викладання Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка), члени лабораторії: Хомутенко Максим Володимирович (вчитель фізики та інформатики Добровеличківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Добровеличківської районної державної адміністрації Кіровоградської області) та Трифонова Олена Михайлівна (кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фізики та методики її викладання Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка) отримали охоронний документ Свідоцтво № 58666 про реєстрацію авторського права на комп’ютерну програму «Карта ізотопів», зареєстроване 16.02.2015 р. та видане Державною службою інтелектуальної власності України.
Програма «Карта ізотопів» призначена для моделювання долини стійкості атомних ядер, віднайдення місця знаходження ядер ізотопів хімічних елементів на графіку в залежності від числа протонів і числа нейтронів. За допомогою цієї програми можна одержати наочне зображення ядра хімічного елементу в системі координат ONOZ, розрахувати відношення числа нейтронів до числа протонів тощо.
В програмі реалізовано три способи побудови графіка.
Запустивши програму є можливість спостерігати область, в якій будується графік. Визначити вкладки способів побудови графіка, до яких додаються елементи для вхідних і вихідних даних й кнопки побудови графіків і проведення обрахунків. Також передбачено можливу зміну масштабу графіка через введення у відповідні поля максимальних і мінімальних значень та координат й крок між двома сусідніми значеннями. Побудова графіку дозволяє кожного разу очищати попередні значення, або залишати попередні значення на графіку з окремим виділенням кольором, шрифтом тощо. Така функція представлена в вигляді двох перемикачів. Визначена кнопка очистки графіка. Наочно представлені кольорові позначки груп ізотопів, на які вони поділяються за періодами піврозпаду. Кожне ядро ізотопу при побудові на графіку приймає свій колір групи, до якої він відноситься.

Переглядів: 503 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
avatar
ПОШУК

НОВИНИ ЦДПУ

ВХІД НА САЙТ

КАЛЕНДАР
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

АРХІВ ЗАПИСІВ


     Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти © 2024.      Розробка сайту - Віктор Слюсаренко.