Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти 
Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України 
у Центральноукраїнському державному педагогічному університеті 
імені Володимира Винниченка
Вітаю Вас Гість
МЕНЮ САЙТУ

НОВИНИ ЦМЯО

КОНТАКТИ
25006, м. Кропивницький, вул. Шевченка 1, ЦДПУ, ауд. 213.

E-mail: D23.053.04KSPU@kspu.kr.ua

СТАТИСТИКА

Головна » 2016 » Лютий » 9 » Науковці-фізики на Іванівській сонячній електростанції
18:52
Науковці-фізики на Іванівській сонячній електростанції
6 лютого 2016 року науковці відвідали сонячну електростанцію, яка побудована в селі Іванівка (Новоукраїнський район, Кіровоградська область).

З великою зацікавленістю станцію оглянули академік НАПН України, доктор фізико-математичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, завідувач кафедри загальної та прикладної фізики Фізико-математичного інституту НПУ імені М.П.Драгоманова Микола Іванович Шут; доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри загальної та прикладної фізики, відмінник освіти України Людмила Юріївна Благодаренко; доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри фізики та методики її викладання, завідувач кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності КДПУ імені В.Винниченка Микола Ілліч Садовий; доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри фізики та методики її викладання КДПУ імені В.Винниченка Степан Петрович Величко; кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри фізики та методики її викладання КДПУ імені В.Винниченка Олена Михайлівна Трифонова; кандидат педагогічних наук Віктор Володимирович Слюсаренко; аспірантка кафедри фізики та методики її викладання КДПУ імені В.Винниченка Людмила Павлівна Суховірська та інші.

Микола Іванович, як автор підручників з фізики для загальноосвітніх шкіл, планує помістити інформацію про Іванівську сонячну електростанцію у наступне видання «Фізика 8».

Сонячна електростанція побудована у селі Іванівка ще у 2012 році фермером Сергієм Борисовичем Омельяненком. Вона стала джерелом екологічно чистої енергії для Новоукраїнського району, а й джерелом прибутку для самого фермера. Потужність станції становить 1,3 МВт. Вона складається з понад п’яти тисяч полікристалічних сонячних модулів, по 250 Вт кожен. Модулі розташовані на металоконструкціях («столах») і під’єднанні до 40 інверторів. Електроенергія обліковується лічильниками. За площею станція займає 2,7 гектара землі. Близько 30% використаних матеріалів та обладнання – місцевого виробництва. Сума вкладених у будівництво інвестицій близько 25 млн. грн. За 3 роки експлуатації сонячних батарей вдалося майже повністю її окупити, продаючи вироблену електроенергію споживачам.
Сергій Борисович планує побудувати до кінця 2016 року ще одну сонячну електростанцію, яка буде мати потужність до 3 МВт.
Сьогодні сонячна енергетика стає актуальною як ніколи. Глобальні проблеми з енергоносіями, залежність нашої держави від імпортних вуглеводнів, все це змушує шукати нові джерела енергії, вкладати гроші у сонячні електростанції за зеленим тарифом.


Переглядів: 512 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
avatar
ПОШУК

НОВИНИ ЦДПУ

ВХІД НА САЙТ

КАЛЕНДАР
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

АРХІВ ЗАПИСІВ


     Лабораторія дидактики фізики, технологій та професійної освіти © 2024.      Розробка сайту - Віктор Слюсаренко.